Hrvatska reprezentacija večeras od 18 sati u Budimpešti protiv Mađarske igra 2. kolo skupine E kvalifikacija za Europsko prvenstvo.

Za razliku od utakmice protiv Azerbajdžana, Hrvatska će u ovoj igrati u trenutačno najjačem sastavu. Vraćaju se Rebić, Lovren i Brozović, Kramarić će preseliti u špicu i Dalićeva momčad je veliki favorit na Groupama Areni.

Znaju to i mađarski mediji koji o hrvatskoj reprezentaciji pišu samo hvalospjeve. List Nemzeti Sport objavio je veliku analizu Hrvatske od koje očekuje da će protiv njihove reprezentacije igrati puno bolje nego protiv Azerbajdžana.

"Veliko je iznenađenje da je Hrvatska tu utakmicu dobila samo 2:1 budući da je bila dominantna u svim statističkim pokazateljima. No Hrvati su i u toj utakmici pokazali da su najjači tamo gdje je Mađarska najslabija - na krilima. Hrvatska često igra u širokom 4-3-3 u kojem se krilima pridružuju i bekovi, a to bi za našu momčad mogao biti jako veliki problem", piše Nemzeti Sport.

Njihov novinar do najsitnijih detalja je analizirao hrvatsku igru, ali nije otkrio toplu vodu. Mađari su impresionirani Modrićem i Rakitićem, no nije im baš najjasniji Dalićev izbor u napadu.

"Najveći problem hrvatske reprezentacije je odlazak Marija Mandžukića. U njemu su imali taktički fantastičnog igrača koji je bio neopisivo koristan u svim fazama igre. U post-mandžukićevskoj eri najviše je igrao Ante Rebić, a protiv Azerbajdžana debitant Bruno Petković. Nagradno je pitanje zašto Kramarić, koji je u odličnoj formi, nije igrao u vrhu napada, ali to su slatke brige. Da bar mi imamo takvih problema", piše NS.

Na kraju teksta Mađari se pitaju kako uhvatiti Hrvatsku na krivoj nozi i svojem izborniku su ponudili rješenje.

"Jedna od najslabijih točaka u hrvatskoj igri su prekidi. Od 18 golova, koliko su ih Hrvati primili u ovoj sezoni, čak 12 je palo nakon prekida. Tri iz penala i devet iz kornera ili slobodnih udaraca. Hrvatska je u samo četiri od zadnjih 18 utakmica uspjela ne primiti gol, no treba računati da su u Ligi nacija igrali protiv najjačih reprezentacija. Što se igrača tiče, najslabija karika je definitivno Domagoj Vida koji radi najviše pogrešaka od svih drugih hrvatskih igrača."