Predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je da je zabrinutost zbog mogućeg početka trećeg svjetskog rata sasvim opravdana, prenosi ruska državna prorežimska agencija TASS.

"Vojna sila ponovno je postala glavni argument globalnih centara odlučivanja. Kao da nikada nije bilo milijunskih gubitaka ljudskih života i strahota tijekom Prvog i Drugog svjetskog rata! Za zabrinutost oko mogućeg trećeg svjetskog rata je legitimna, postoje razlozi za to", rekao je Lukašenko na sastanku s najvišim dužnosnicima nacionalne sigurnosti, piše novinska agencija BelTA.

"Deseci tisuća vojnika NATO-a, stotine aviona i helikoptera raspoređeni su blizu Rusije i Bjelorusije"

Lukašenko je kazao da su deseci tisuća vojnika NATO-a i stotine jedinica vojne opreme, zrakoplova i helikoptera raspoređeni u blizini granica Rusije i Bjelorusije.

"U neposrednoj blizini Bjelorusije i Rusije, u okviru operacija saveza koje se provode u Europi, stacionirano je oko 32.000 vojnika iz objedinjenih kontingenata oružanih snaga NATO-a i SAD-a. Riječ je o više od 1000 jedinica oklopa, oko 160 artiljerijskih sustava i minobacača, 235 zrakoplova i helikoptera", rekao je Lukašenko.