Nogometaši Liverpoola plasirali su se u četvrtfinale Lige prvaka zahvaljujući 3:1 (1:1) pobjedi protiv Bayerna u Muenchenu u uzvratnom susretu osmine finala što im je uz 0:0 s Anfielda otprije tri tjedna bilo i više nego dovoljno za prolazak dalje.

Dvostruki strijelac za Liverpool bio je Sadio Mane (26, 84), a jedan pogodak postigao je Virgil van Dijk (69), dok je jedini gol za momčad koju vodi bivši hrvatski izbornik Niko Kovač bio autogol Joela Matipa (39-ag), piše HRT.

Prvih 20-ak minuta susreta u Munechenu proteklo je u laganom tempu bez ikakvih opasnosti po ijedan gol, a onda je Liverpool poveo iz akcije u dva poteza. Van Dijk je poslao dugu loptu na polovicu Bayerna gdje se Mane uspio otresti Rafinhe, a zatim i zaobići nepotrebno istrčalog Neuera te poslati loptu u mrežu.

Taj pogodak "oživio" je utakmicu, obje su momčadi do odlaska na odmor stvorile nekoliko izglednih prilika, a Bayern je uspio poravnati na 1:1. Gnabry je na desnom krilu uspio pretrčati Robertsona i poslati oštar prizemni ubačaj u peterac gdje se nalazio Lewandowski. No, prije nego je lopta stigla do poljskog centarfora, loptu je u vlastitu mrežu skrenuo Matip.

Iako je rezultat 1:1 u četvrtfinale vodio Liverpool, početkom nastavka upravo su gosti bili aktivnija momčad u potrazi za drugim golom do kojega su i stigli u 69. minuti.

Neuer je krajnjim naporom uspio izbiti ubačaj Alexander-Arnolda u korner, a nakon tog udarca iz kuta Van Dijk je bio najviši u skoku te glavom s pet metara pogodio sam donji desni kut nemoćnog Neuera.

Mogao je Liverpool riješiti sve dvojbe oko prolaska u 75. minuti kada je Salah izbio pred Neuera, no u odlučujućem trenutku nije ni uputio udarac prema golu niti poslao dobru loptu prema Firminu koji je pratio akciju.

Ipak, engleski je velikan u 84. minuti stigao do trećeg pogotka kojim je zapečatio pitanje pobjednika. Origi, koji je na teren stupio samo minutu ranije, proigrao je Salaha na desnoj strani, uslijedio je precizan centaršut koji je Mane glavom proslijedio u mrežu.