Većina liječnika Doma zdravlja Konjic je potpisala i upravi uručila kolektivni otkaz jer plate nisu dobili od lipnja.

Ovu informaciju je potvrdila predsjednica Sindikata Doma zdravlja Konjic i liječnica te zdravstvene ustanove dr. Džana Boloban.

Kako je kazala većina liječnika je potpisala kolektivni otkaz, a izuzetak su stomatolozi i specijalizanti, njih pet.

Ističe da je kolektivni ugovor upravi uručen u petak na kraju radnog vremena, od kad im počinje i otkazni rok.

Ukoliko u vrijeme otkaznog roka od mjesec dana ne bude riješen njihov problem, ova zdravstvena ustanova će ostati bez kadra, što bi moglo značiti i stavljanje ključa u bravu i potpunog kolapsa konjičkog zdravstva.

Podsjetimo da je Boloban ranije za Klix.ba kazala da je stanje postalo neizdrživo u Domu zdravlja Konjic te da zbog toga liječnici i tehničari napuštaju tu ustanovu i odlaze u inostranstvo.

Pored kašnjenja plaća, po njezinim riječima je mnogo razloga za nezadovoljstvo, a najgore je to, kako naglašava što su problemi godinama gomilaju i ne rješavaju.

"Nezadovoljstvo svih uposlenika je svakim danom sve veće, jer su im uskraćena osnovna ljudska i egzistencijalna prava", kazala je Boloban.

Zaposlenici Doma zdravlja Konjic traže financijsku konsolidaciju koja bi riješila probleme te zdravstvene ustanove.

"Naši zahtjevi su jasni, a to je prihvaćanje i rješavanje financijske konsolidacije, isplata svih zaostalih plaća i redovne plaće u narednom periodu", poručila je Boloban uime zaposlenika Doma zdravlja Konjic koji je, kako je upozorila, pred kolapsom.