"Trenutačno, nemamo nikakvih planova za ulazak u Bosnu i Hercegovinu", tako je glasio odgovor poslovne tajnice kompanije Lidla Vanesse Bolch na upit jesu li točna nagađanja o skorom ulasku njemačkog trgovačkog giganta na tržište u BiH, piše Večernji list BiH.

Ova informacija vjerojatno će razočarati brojne, napose nakon objava više medija u BiH kako je ulazak Lidla gotova stvar. O dolasku njemačkog trgovačkog lanca koji je u RH napravio najveći uzlet, a njegov ulazak se dogodio i u Srbiji, nagađalo se i ranijih godina, no od toga nije bilo ništa.

Dok se Lidl ne odluči ući na tržište BiH, kupci će morati, prije svega, u RH, odnosno Srbiju tražiti njihove brendove...

Podsjetimo, pojedini mediji su ovih dana pisali kako najveći trgovački lanac u Europi, njemački Lidl, razmatra opcije ulaska na tržište Bosne i Hercegovine, a jedan od dokaza za to je taj da su već kupili nacionalnu internet domenu u BiH – www.lidl.ba.

Inače, ranije se špekuliralo da će Lild u BiH kupiti neki od velikih lanaca, na prvom mjestu Bingo, što je kasnije demantirano. Također se špekuliralo da je Lidl već kupio jedan Konzumov objekt u BiH, što su iz hrvatske tvrtke odmah demantirali.

Treba reći da kupovina nekog od postojećih lanaca nije jedino rješenje, što pokazuje slučaj Srbije, gdje je Lidl, umjesto kupovine postojeće mreže, odlučio, i već započeo gradnju velikog broja vlastitih objekata, pa nije isključeno da isto uradi i u BiH.

Lidl je u ekspanziji kada je riječ o našoj regiji pa bi širenje u BiH bio logičan razvoj događaja.