Sadašnji nogometaš brazilskog Fluminensea i bivši član Real Madrida, Marcelo, odabrao je najboljih 11 igrača sa kojima je imao priliku dijeliti svlačionicu.

Marcelo je na mjesto trenera postavio Zinedinea Zidanea s kojim je sarađivao u Real Madridu, te Fernanda Diniza, stručnjaka koji ga trenira sada u Fluminenseu.

Na poziciji lijevog beka odabrao je Roberta Carlosa, dok štoperski tandem čine Sergio Ramos i Thiago Silva, a odbranu je kompletirao još jedan čuveni Brazilac, Raphinha.

Njegov idealni vezni red je zapravo onaj iz ‘Kraljevskog kluba’ sa Toni Kroosom, Lukom Modrićem i Casemirom, koji se smatra ponajboljim svih vremena.

Kada se radi o napadu, tu se morao naći Cristiano Ronaldo, ali zajedno sa njim svoje mjesto u ofanzivnoj liniji dobio je Ronaldo Nazario, te još jedan sunarodnjak Neymar.

Međutim, posebnu pažnju privukla je golmanska pozicija, obzirom da je Marcelo tu stavio reprezentativca Kostarike, Keylora Navasa, pored jednog od najboljih golmana ikada, Ikera Casillasa, prenosi AMSport.