Peter Crouch odlučio je reći dosta te u 39. godini završiti bogatu nogometnu karijeru.

"Nakon mnogo razmišljanja ovog ljeta odlučio sam završiti karijeru. Naša prelijepa igra mi je dala sve. Zahvalan sam svima koji su mi pomogli da je igram i koji su pomogli da je igram tako dugo", napisao je Crouch pa dodao:

"Da ste mi rekli kad sam imao 17 godina da ću igrati na Svjetskom prvenstvu, osvojiti FA kup i zabiti 100 golova u Premiershipu, izbjegavao bih vas pod svaku cijenu. Bio je to apsolutni san, sve mi se ostvarilo".

Crouch je u karijeri igrao za Tottenham, Dulwich Hamlet, IFK Hässleholm, QPR, Portsmouth, Aston Villu, Norwich, Southampton, Liverpool, Stoke City te Burnley.

Engleski napadač postao je poznat i po izjavi: "Da nisam nogometaš, bio bih djevac", aludirajući na vlastiti fizički izgled.

Također, ovaj bivši napadač Liverpoola Peter Crouch svojim je nedavnim potezom ponovo oduševio sve navijače Redsa.

Naime, Crouch i njegova lijepa supruga Abby Clancy dobili su početkom lipnja četvrto dijete, a "kralj Twittera" je odlučio kako će sinčiču ime dati po napadaču koji je postigao važne golove za Liverpool u Ligi prvaka ove sezone.

"Naš prekrasni dječak je rođen u ponedjeljak 3. lipnja. Majka i beba Divock Samrat Crouch su sada dobro", napisao je napadač.

Dakle, nekadašnji reprezentativac Engleske želio je odati priznanje Divocku Origiju, koji je zabio važan pogodak protiv Barcelone u polufinalu, ali i protiv Tottenhama u finalu Lige prvaka.

I kada su navijači već bili uvjereni kako će se Crouchov sin zvati Divock Samrat, ubrzo je stigao 'demanti'.

"Naš dječak je lijep, ali ime tek treba odrediti. Nažalost supruga Abs ne želi da se zove Divock Samrat", napisao je popularni nogometaš.

Peter Crouch je najviše utakmica odigrao za Stoke City (225, uz 46 golova), potom za Liverpool (85), Tottenham Hotspur (73)... Za Englesku je u pet godina nastupio 42 puta, postigavši 22 pogotka.