Nedžad Durmić (44) iz Gračanice uhićen je zbog sumnje da se lažno predstavljao kao ugledni mesar te da je na taj način prevario na desetine domaćina odnijevši im iz dvorišta ovce i koze koje im nikad nije platio, potvrđeno je “Glasu Srpske”.

Durmić je uhićen u četvrtak, a sumnjiče ga da je samo na području Doboja odgovoran za 13 prevara i jednu krađu.

-Išao je po selima i mještanima se predstavljao kao ugledni mesar koji otkupljuje ovce, janjce i koze. Pošteni domaćini nisu ni posumnjali da nešto nije u redu, jer im je prevarant govorio da će doći po još stoke i da će im tada platiti sva dugovanja - kazao je izvor “Glasa Srpske”.

Iako se, kako je kazao ovaj izvor, broj žrtava iz dana u dan povećavao, prevareni nisu ništa posumnjali, te Durmića nisu ni prijavljivali policiji.

Klupko se počelo odmotavati kada je Durmić “pozajmio” identitet uglednog prnjavorskog stočara sa kojim ima fizičku sličnost te u njegovo ime uzimao stoku 'na priček'. Ovog poduzetnika počeli su zvati prevareni mještani pitajući ga kada će im platiti stoku koju je ranije uzeo. Tek kada bi došli na imanje vidjeli bi da posao nisu sklopili sa tim čovjekom te da su žrtve prevare.

Neki domaćini su lopovu čak pomagali da utovari u kamion stoku vrijednu i do 5.000 KM, ne uzevši ponuđeni avans od 100 eura. Prema svjedočenjima prevarenih, Durmić je djelovao pouzdano, a povjerenje stočara dobijao je i dobrim poznavanjem stoke, te prihvatljivom otkupnom cijenom.

-Sumnja se da je pustošio obore Posavine, Krajine, ali i FBiH. Ojadio je mještane Dervente, Prnjavora, Modriče, Srpca, a stigao je i do Čelinca i Laktaša - kazao je izvor “Glasa Srpske”.

U Policijskoj upravi (PU) Doboj kazali su, navodeći inicijale, da je Durmić osumnjičen za desetine prevara počinjene ove i prošle godine.

-Sumnja se da činio ista krivična djela i u Šamcu. Nakon uhićenja, bio je na kriminalističkoj obradi u policiji - kazali su u PU Doboj.