Za danas je u Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine (FBiH) bio zakazan sastanak o političkoj deblokadi ovog entiteta, a na temelju prošlotjuedne inicijative diplomata Matthew Palmera i Angeline Einhorst. Sastanak su napustili predstavnici Naše stranke i SBB-a, zbog toga što, kako prenose, politički predstavnici iz SDA se nisu pojavili.

“Upravo sam napustila sastanak organiziran u zgradi Parlamenta FBiH temeljem prošlotrjedne inicijative diplomata Palmera i Einhorst”, napisala je na svom Facebook nalogu Sanela Prašović-Gadžo, zastupnica SBB u Parlamentu FBiH.

Kako je navela, na sastanak su došli politički predstavnici opozicije i HDZ-a dok SDA političara nije bilo.

“Na moje pitanje zašto nema SDA, odgovor je glasio da njih predstavlja tajnik Doma naroda PFBiH gosp. Hadžiavdić. Rekla sam da državni službenik ne smije i ne može biti predstavnik političke stranke čak ni kao expert. SBB neće sudjelovati u lažnoj slici razgovora dok SDA u biti krade vrijeme od građana”, priopćila je Prašović-Gadžo kao razloge zbog kojih je napustila sastanak.

Na isti potez su se odlučile i njene kolege iz Naše stranke.

“Danas smo došli na nastavak razgovora s parlamentarnim strankama u zgradu Parlamenta FBiH. Nitko nije došao ispred SDA – osim jednog državnog službenika koji kaže da je tu ispred SDA. Sastanak smo napustili”, napisala je federalna zastupnica Sabina Čudić.

Zastupnica Naše stranke dodala je i to da se nitko iz SDA nije pridružio ni sastanku o deblokadi FBiH u prošli četvrtak.