Austrijski kancelar Sebastian Kurz izjavio je da se protivi dodatnim sankcijama Europske unije protiv Rusije. Austrijski kancelar je u intervju za švicarski list “Neue Zürcher Zeitung” istaknuo kako su dodatne sankcije same sebi cilj, te da je mir u Europi moguć samo uz suradnju s Rusijom.

“Protivim se dodatnim sankcijama koje su same sebi cilj. Potrebna nam je deeskalacija. Teško je, ali stalno pogoršanje nije put kojim želimo ići. Mir uvijek može vladati na našem kontinentu, ali ako zemlje budu radile s Rusijom, a ne protiv nje”, pojasnio je austrijski kancelar te dodao da su dosad uvedene sankcije ispravne, ali da se uvijek mora založiti za dijalog.

Prema riječima austrijskog kancelara, situacija na rusko-ukrajinskog granici i dalje izaziva zabrinutost, ali prvi čovjek Austrije izražava nadu kako do eskalacije odnosa ipak neće doći.

Kurzove riječi dolaze nedugo nakon istupa Manfreda Webera koji je naglasio da bi EU i SAD trebale pooštriti sankcije prema Rusiju u slučaju bilo kakve eskalacije odnosa na istoku Ukrajine.