Sljedeći projekt Elona Muska, nazvan HyperLoop, trebao bi uskoro krenuti u realizaciju. Riječ je o podzemnom transportnom sustavu između New Yorka i Washingtona pomoću kojeg bi putovanje između tih dvaju gradova trajalo svega 29 minuta.

Muskova tvrtka The Boring Company dobila je pismenu građevinsku dozvolu za početak radova i iskopavanja u Washingtonu, piše The Washington Post.

"Tvrtka The Boring Company zaprimila je ranu, ali još uvijek nejasnu građevinsku dozvolu od gradskih vlasti Washingtona. Ta će dozvola omogućiti pripreme i iskopavanje na ograđenom parkiralištu na 53. aveniji u gradskoj četvrti NoMa (North of Massachusetts Avenue)", rekao je glasnogovornik tvrtke.
 
Musk je u srpnju prošle godine na društvenim mrežama objavio da je dobio "usmeno odobrenje vlade" za izgradnju HyperLoopa - sustava futurističkih i magnetski levitirajućih vlakova koji bi jurili vakuumskim tunelima te bili brži i učinkovitiji od sadašnjih TGV-a.

"Razvoj te tehnologije zaista se događa i uzbudljivo ga je pratiti. Riječ 'transformacijski' često se pretjerano upotrebljava, ali ovo je tehnologija koja nadilazi sve dosad poznate. I koristit ćemo je", rekao je Pete Rabin, tajnik za promet savezne države Maryland.

Krajem siječnja ove godine vozila su prvi put putovala vakuumskim cijevima i bila svrstana u tri kategorije - vozila s kotačima, vozila opremljena magnetima i vozila opremljena jastucima zraka za stabilnost. Više od tisuću studenata sa 120 sveučilišta sudjelovalo je u prvom krugu natjecanja, a 22 ekipe uspješno su prošle u drugi krug.
 
Vakuumska cijev dugačka je nešto više od 1.200 metara i predstavlja prototip budućih transportnih cijevi.