Izjava menadžera Liverpoola Brendana Rodgersa da je Raheeme Sterling najtalentiraniji nogometaš Europe natjeralo je novinare uglednog The Guardiana da svoje čitatelje upoznaju kako uz sjajnog napadača Redsa postoji još igrača u Europi koji bi mogli 'stati u istu rečenicu s njim'. Naime, uvijek vrlo analitični novinari londonskog dnevnika, po mnogima s najboljom nogometnom redakcijom na Otoku, napravila je popis deset mladih nogometaša u Europi koji bi mogli nadmašiti Rodgersovog ljubimca. Među njima su i dva Hrvata, Mateo Kovačić i Alen Halilović, javlja Jutarnji.hr.

Englezi tako prenose izjavu legendarnog kapetana Intera Javiera Zanettija koji je ne tako davno ustvrdio da je Kovačić najveći talent u Europi još od vremena Cristiana Ronalda.

Za Halilovića pak pišu kako je drugi najmlađi nogometaš koji je zaigrao u Ligi prvaka, a da ga u Barceloni pripremaju da jedan dan bude vođa igre kluba s Nou Campa.

Među deset odabranih su još dva Nijemca Drexler i Meyer (oba iz Schalkea), Turčin Calhanoglu iz Bayer Leverkusena, Nizozemac Depay iz PSV-a, Argentinac Dybala iz Palerma, Klaassen iz Ajaxa, Partizanovac Ninković i Realov Jese.