Mateo Kovačić šokirao je njegov klub naslovnicom današnje Marce. Preko udarne stranice njegova je fotografija u dresu Hrvatske i izjava: "Želim više igrati i najbolje je da odem iz Madrida."

Najčitanijem španjolskom dnevniku, koji neskriveno navija za Real, Kovačić je dao intervju u Roščinu, bazi reprezentacije Hrvatske na SP-u.

"Došlo je vrijeme za odlazak iz Reala. U Madridu i klubu mi je jako lijepo, ali želim igrati kao prvotimac. Najviše od svega volim nogomet i biti na terenu. Međutim, zato što to nemam priliku često u Realu, ne igram kao starter ni u reprezentaciji, a to mi je velika želja."

Kovačić (24) je uvjeren da mu se status u Realu, a posljedično i u reprezentaciji Hrvatske, neće poboljšati ni dolaskom novog trenera Julena Lopeteguija i želi napustiti klub u kojem je od ljeta 2015, prenosi Index.hr.

Tada je Real za njega Interu platio 30 milijuna eura. 

Kovačić je prošle sezone igrao 36 utakmica za Real, ali samo 19 kao prvotimac. Primjerice, na putu prema trećem uzastopnom europskom naslovu, od početka je igrao tek dvije utakmice u nokaut fazi, dok u finalu nije dobio ni minute.

Neće imati problema naći novi klub, jer svakog prijelaznog roka Kovačić se spominje kao želja svih talijanskih velikana i po par uglednih premierligaša.