Bayernov ambiciozni trener Niko Kovač uveo je za sve igrače svoga tima jednu disciplinsku mjeru koja među nogometašima nikad nije popularna. Zabranio je, naime, korištenje mobitela u zajedničkim prostorijama, osim u garderobi.

Kako piše Bild, zabrana korištenja mobitela odnosi se i na prostore za masažu, zajedničke društvene prostorije, te razne druge klupske prostore koji su na raspolaganju svim igračima.

Kovač je ovu mjeru uveo prije dva tjedna, ali se neki prvotimci toga nisu pridržavali, što je rezultiralo ponavljanjem zabrane i najavom sankcija za one koji to budu ignorirali.

U restoranu ili dok leže na krevetu za masažu, nogometaši Bayerna ne mogu koristiti mobitele.

"Korištenje mobitela u garderobi je uredu, ali je na drugim mjestima u klubu zabranjeno. Ako zajedno igramo, onda bi bilo normalno i da razgovaramo jedni s drugima, a ne da svatko gleda u svoj mobitel. Želim međusobnu razmjenu mišljenja. Za vrijeme masaže igrač se treba opustiti, a ne kratiti vrijeme buljeći u ekran. Osim toga, ne mogu zamisliti da zračenje može biti korisno za vrijeme opuštanja na masaži", kaže Niko Kovač.