Kosovska policija upala je na sjever Kosova jutros nešto prije šest sati s oko stotinjak policajaca i 25 oklopnih vozila i džipova.

Uhitili su višeg policijskog službenika R. B. kojeg dovode u vezu s ubojstvom Olivera Ivanovića te još jednog osumnjičenog kod kojeg je pronađeno oružje, piše Blic.

- Ova policijska akcija izvedena je na osnovu naloga za pretres koji je izdao Osnovni sud, a koji je rezultirao uhićenjem osumnjičenog policajca (RB) uključenog u nalog za pretragu. Tokom policijske akcije uhićen je još jedan osumnjičeni kod koga je pronađeno oružje. U operaciji su pronađena i zaplijenjena još dva oružja i municija - stoji u priopćenju kosovske policije.

Pretres je izvršen na dvije lokacije u Sjevernoj Mitrovici, a prištinski mediji navode da je akcija provedena u okviru istrage ubojstva lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića.

Direktor Ureda srpske vlade za Kosovo Marko Đurić komentirao je jutros upad rekavši da je jedna od glavnih meta bio je zapovjednik operative kosovske policije Željko Bojić:

- Njemu su jedinice ROSU upale u stan, izvršile premetačinu, odveli mu sina Vasilija Bojića u nepoznatom pravcu. Uhićen je još jedan radnik kosovske policije - Rade Basara, koji je radio na važnim slučajevima. Sve je ovo dio scenarija da se Srbi kriminalizuju, da se povežu s različitim zločinima koji su se dogodili na području Kosova, pa i s ubojstvima - rekao je za Pink.