Filip Zubčić i Istok Rodeš su jedva čekali petak i ponovni odlazak na skijanje, ali umjesto u švicarskom Zermattu dva će tjedna provesti u samoizolaciji.

Obojica su, naime, pozitivna na koronavirus. S obzirom na to da cijelo vrijeme zajedno treniraju, da su zajedno proveli i odmor na Jadranu logično je da obojica imaju isti rezultat.

Simptome su osjetili na kondicijskim pripremama u Delnicama, ali zapravo su mislili kako je riječ samo o nekoj lakšoj virozi, a na testiranje su otišli - za svaki slučaj.

"Malo sam se slabije osjećao, mrvicu me "zakucalo", ali ništa specijalno. Imao sam laganu temperaturu, glavobolju i bio sam uvjeren da je to neka ljetna viroza kakvu sam znao pokupiti prijašnjih godina. No, kako je koronavirus sad aktualan, a danas smo trebali na put s ostatkom reprezentacije odlučio sam se testirati da slučajno ne ispadnem pozitivan i na skijanju ugrozim sve ostale", objašnjava prošle sezone treći veleslalomaš Svjetskog kupa Filip Zubčić.

Kako su cijelo vrijeme zajedno trenirali, a i Istoka je malo mučila glavobolja u Delnicama normalno je bilo da se obojica testiraju.

"Da, i ispalo je da smo obojica pozitivni, a ništa, negdje smo to pokupili. Istok ima slabije simptome nego ja".

A Filip će za svoje reći da su "baš kao da imam običnu virozu", pišu Sportske novosti. 

"Baš tako, ne osjećam se još potpuno fit, ali normalno pijem i jedem, zapravo puno jedem i sve one simptome koje su mi nabrojali ja zapravo nemam".

Raspoloženje je dobro, iako mu je jako žao što propušta odlazak na skijanje.

"Srećom su mi roditelji na moru pa njih nisam ugrozio, samo sam malo zaribao sestru koja sad mora biti isto doma sa mnom".

Morat će se iskupiti, recimo da on preuzme sve kućne poslove.

"Smislit će ona već nešto da me kazni ha, ha".

S obzirom na to da je odmor proveo vrlo aktivno, a većinu vremena je "kajtao", ispada zapravo da će tek sad imati odmor.

"Je, tako ispada, kad sam god slobodan tijekom ljeta iskoristim priliku za "kajtanje", a ovaj put smo zbilja imali jako dobar vjetar i bilo je odlično. Žao mi je jako zbog skijanja, baš smo se veselili i Istok i ja, ali što je - tu je".