Dramatično je jutros u Konjicu ispred Opće bolnice, jer su zdravstveni radnici kolektivno prekinuli rad i skinuli bijele mantile, navodeći kako su im obitelji dovedene na rub egzistencije, jer od srpnja nisu primili plaće zbog blokiranih računa.

S pomiješanim osjećajima gorčine, ljutnje, tuge i poraza zdravstveni radnici Opće bolnice i Doma zdravlja u Konjicu podsjećaju da su na problem ukazivali svim vladajućim strukturama, ali da im vapaj nitko od odgovornih nije čuo i da drugog izbora nemaju.

Neki od njih spominju i oproštaj od zemlje i objašnjavaju kako je to očajnički potez na koji su prisiljeni, zbog stanja u koje su dovedeni časno radeći svoj posao.

Osman Tucaković, jedan od prisustnih zdravstvenih radnika, kaže kako bijeli mantil nije skinuo ni u ratu, a sada ga skida.

"Ovo je nedopustivo", "Za ovo mora neko odgovarati", neki su od komentara koji se čuju ispred zgrade konjičke zdravstvene ustanove koja danas ostaje bez radnika.

U znak podrške stižu im i kolege iz Mostara i drugih krajeva Hercegovine kako bi upozorili javnost, da će se problem iz Konjica lako preliti i na druge zdravstvene ustanove te pozivaju nadležne da hitno reagiraju, navodeći kako će u protivnom oni biti odgovorni za posljedice, koje bi mogle biti nesagledive.