Šef bh. diplomacije i lider Naroda i Pravde Elmedin Konaković oglasio se na društvenim mrežama poručivši da su "propali obavještajci" kreirali laž da su izdali državu, a da sada sve dolazi na svoje mjesto.

"Kad su propali obavještajci palog režima kreirali tezu da smo izdali državu zbog pozicija rekao sam svojim suradnicima da ne brinu puno i da budu strpljivi", piše Konaković i dodaje da su samo dvije opcije bile moguće.

"Prva, da se pokaže da smo stvarno izdali i da se pojave dokazi, a druga da su oni smutljivci i lažovi koji se ne libe koristiti naša stradanja, naše tekovine, vjeru, časnu obranu od agresije i svaki drugi plašt kojim mogu prekriti svoju brutalnu laž koja ima za cilj ostanak na vlasti i dalje pljačkanje svog naroda i slabljenje države.

Zato što su bučni i zato što su javnim novcem putem kupljenih medija imali mnogo prostora, uspijevali su neko vrijeme svoje brutalne laži plasirati na mnogo adresa, jedan je dio društva u te laži vjerovao", navodi Konaković.

Kaže da je bilo dosta "pogleda ispod obrva na različitim mjestima", te da je ponekad zaista bilo i neugodno.

"Sve sad dolazi na svoje mjesto, istina pobjeđuje tu brutalnu laž kao i svaki put zato što “istina vuče snagu iz same sebe, a ne iz broja glasova u njenu korist", poručio je Konaković te za kraj naveo još dva citata:

''Možeš lagati neke ljude sve vrijeme, možeš lagati sve ljude neko vrijeme, ali ne možeš lagati sve ljude sve vrijeme'', ''Od svih ratnika najjača su dva: vrijeme i strpljenje!'', naveo je.