Predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković, na predstavljanju Denisa Bećirovića, zajedničkog kandidata opozicije za člana Predsjedništva BiH kazao je da je bilo pokušaja pravljenja koalicija te da je vidio šest ili sedam potencijalnih kandidata.

-Da smo razmišljali o nama osobno i našim strankama imali bi danas nekoliko press konferencija. Mi smo se opredjelili za jedan drugačiji koncept. Želim da se zahvalim Denisu Bećiroviću koji je pristao da ide u još jedno tešku borbu.

Da se itko od nas bavio matematikom mi bi bili na nekoj drugoj strani. Pristali smo da budemo mete režimskih medija i korumpiranih tužitelja i jako sam zbog toga sretan.

Bolja država BiH i jačanje institucija naše je opredjeljenje. Pozivam SDA da podrži kandidaturu Željka Komšića, pošto smo svjedoci spina zadnjih nekoliko dana da je ovaj naš potez, zapravo usluga Draganu Čoviću, pa eto neka oni uguše tu priču i očekujemo odgovor od njih u idućim danima. Preći ćemo svaki pedalj BiH i dići ćemo svaki kamen da istjeramo svakog stranačkog uhljeba -  poručio je lider NiP-a Elmedin Konaković.

Predsjednik Saveza za bolju budućnost Fahrudin Radončić na današnjem predstavljanju zajedničkog kandidata Denisa Bećirovića, rekao je da bez imalo patetike, danas nazoče najvažnijem trenutku nakon završetka agresije na Bosnu i Hercegovinu.

-Prvi put mi imamo ujedinjenu opoziciju sa mnogo iskustva, znanja, pameti, ideja kako da Bosna i Hercegovina bude stabilna država na europskom putu, država bez podjela, država u kojoj neće biti prvog, drugog, trećeg i četvrtog reda patriota, i država koja će znati da sredi svoje međuentitetske, međunacionalne, ali i unutarnacionalne odnose.

Potpuno sam siguran da ovo što mi danas radimo potpuno predstavlja, jer sam ja investitor, armirani beton buduće, ne samo pobjedničke koalicije koja će omogućiti da građani Bosne i Hercegvoine dobiju novog snažnog člana Predsjedništva, nego da dobiju novu snažnu koaliciju koja će voditi BiH u prosperitet - zaključio je Radončić.