"Svi lideri u Hrvatskoj vrlo su spremni za razgovore i dogovore", kazao je ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković.

Rekao je kako je vrlo zadovoljan svojim prvim službenim posjetom Hrvatskoj te da nosi samo pozitivne dojmove nakon jučerašnjeg susreta s najvišim hrvatskim dužnosnicima.

Konaković se obratio novinarima u Sarajevu nakon povratka iz Zagreba, gdje se u utorak sastao s ministrom vanjskih poslova Gordanom Grlićem Radmanom, kao i s premijerom Andrejem Plenkovićem te predsjednikom Zoranom Milanovićem.

Istaknuo je kako je od svih sugovornika u Zagrebu dobio jasnu potporu teritorijalnom integritetu i suverenitetu BiH, kao i potvrdu da se nitko od hrvatskih dužnosnika ne želi miješati u unutarnja pitanja BiH.

Komentirajući navode nekih medija koji su, izvještavajući o sastancima u Zagrebu, prenijeli kako će izmjene izbornog zakona biti jedna od tema zajedničke sjednice vlade Hrvatske i Vijeća ministara BiH, najavljene za lipanj, Konaković je kazao kako se radi o potpunom izvrtanju činjenica, odnosno kako o tome nije bilo razgovora, niti je takvo što moguće jer je riječ isključivo o unutarnjepolitičkom pitanju BiH.

"Imamo otvorena pitanja o kojima se može razgovarati, ali izborni zakon je unutarnje pitanje BiH i o tome se razgovaraju partneri u BiH", kazao je Konaković.

On je, podsjeća Hina, ranije najavio kako bi se postizanje dogovora u izbornoj reformi moglo očekivati u razdoblju od šest mjeseci nakon što bude uspostavljena nova vlada Federacije BiH.