Ako ne želite koristiti neke kemikalije kako bi se riješili komaraca, možete posaditi neke biljke koje će vam u tome pomoći. Evo koje biljke možete držati u domu, a koje komarci ne podnose.

Lavanda

Insekti ne napadaju ovu biljku zahvaljujući esencijalnim uljima koji se nalaze u lišću biljke. Lavanda je izuzetno otporna biljka, otporna na sušu, a potrebno joj je puno sunca.

Neven

Neven je cvijet koji se lako uzgaja, a ispušta miris koji je komarcima odbojan. Možete ih posaditi u lonac ili na ulazu u dom kako bi ste se riješili insekata. Neveni učinkovito tjeraju komarce, ali i razne druge insekte.

Limunska trava

Ova biljka ima izuzetan miris i čest je sastojak brojnih proizvoda protiv komaraca. Limunsku travu lako je uzgajati. Ne podnosi mraz, ali u toplijoj klimi je možete posaditi tamo gdje će imati dovoljno sunca. Ova biljka učinkovito tjera komarce.

Ružmarin

Ružmarin će otjerati i komarce i moljce i mušice. Ova biljka najbolje uspijeva u toploj i suhoj klimi. Osim što učinkovito odbija insekte, ova biljka je i odlična kao začin pa je možete koristiti tijekom kuhanja.

Bosiljak

Bosiljak je također začinska biljka, ali može vam pomoći i da se riješite komaraca zahvaljujući mirisu u lišću. Ova biljka treba puno vlage i puno sunca.

Menta

Menta učinkovito tjera i mušice i komarce zahvaljujući svom mirisu. Što je aroma izraženija, to će uspješnije odbijati insekte. Uz to, lišće ove biljke možete koristiti i da napravite čaj. Lišće mente možete osušiti i staviti u dom kao prirodnu metodu suzbijanja štetočina.

Kadulja

Ne samo da od ove biljke možete raditi čaj, nego vam može poslužiti i u borbi protiv komaraca. Kada ste vani, zapalite kadulju, a njezin zemljani miris otjerat će kukce, piše Garden design. Kadulju također možete sušiti i koristiti za spravljanje domaćih sprejeva protiv buba.