Legendarni Michael "Air" Jordan najbolje je plaćeni sportaš u povijesti, prema najnovijoj listi koju je objavio „Forbes“.

Među deset sportaša koji su zaradila najviše u svojim karijerama, dominiraju igrači golfa, a od nogometaša samo je David Beckham u top ten.

Legenda NBA košarke Michael Jordan zaradio je u svojoj bogatoj karijeri impozantnih 1,85 milijardi dolara. Računaju se zarade od ugovora, odnosno godišnje plaće, prihodi od sponzora i proizvođača opreme, bonusi i nagrade za osvojene titule.

Na drugoj je poziciji još jedna američka legenda, Tiger Woods, koji je igrajući golf zaradio 1,7 mlijradi dolara, a nešto manje od njega zaradio je pokojni mu kolega Arnold Palmer (1,4 milijarde). I na četvrtoj poziciji po zaradi je igrač golfa, naime Jack Nicklaus (1,2).

Petu poziciju zauzima vozač Formule 1, Nijemac Michael Schumacher, čiju ukupnu zaradu tijekom karijere Forbes proijenjuje na jednu milijardu eura.

Slijede:
6. Phil Mickelson, golf, (815 milijuna)
7. Kobe Bryant, košarka, (800 milijuna)
8. David Beckham, nogomet, (800 milijuna)
9. Floyd Mayweather, boks, (785 milijuna)
10. Shaquille O'Neal, košarka, (735 milijuna)

Ekonomski časopis Forbes uzeo je u obzir sve prihode sportaša od 1990. godine do srpnja 2017. Naime, upravo u ovom razdoblju zarade vrhunskih sportaša u popularnim sportovima počele su dosezati astronomske iznose. Zanimljivo je da se od 1990. godine do danas na vrhu Forbesove liste po godišnjoj zaradi izmjenjivalo samo šest različiti sportaša.

Jedan od onih koje se očekivalo među deset najbolje plaćenih, peterostruki dobitnik Zlatne lopte Cristiano Ronaldo, u ovome trenutku se uspio plasirati na 12. poziciju (725 milijuna dolara), a s obzirom da namjerava igrati još nekoliko sezona i uzimajući u obzir njegove reklamne i sponzorske ugovore, vjerojatno će do kraja karijere ući među deset najbolje plaćenih svih vremena.

Bljesak.info