Gotovo da nema osobe koja se danas ne bi okrenula za ženom s dlakavim nogama i vjerojatno bi mnogi pritom ispustili neki zvuk neodobravanja.

Odbojno, nehigijenski...To su najčešći razlozi koje bi naveli mnogi protiv "uzgajanja" tih neugodnih dlačica na našem tijelu. Žene troše mnogo novca na razne kozmetičke tretmane, a među najčešćima su upravo depilacije i mnoge druge metoda uklanjanja dlačica. Iako je našim bakama vjerojatno bilo i nezamislivo obaviti "brazilku", danas je to jedna od traženijih usluga u kozmetičkim salonima.

Uklanjanje dlaka s tijela postala je opsesija današnjice, tolika da više nije ni toliko rijetko vidjeti muškarca u kozmetičkom salonu koji je došao ukloniti dlake s leđa, čak i nogu, piše Večernji.hr.

Ipak, stručnjaci poručuju: Nemojte se toliko baviti dlakama, one su potrebne našem tijelu!

''Folikuli su bogati matičnim stanicama koje se obnavljaju i pomažu izliječiti oštećenu kožu'', kaže Des Tobin, profesor stanične biologije, piše Daily Mail.

Mnoge bi upravo činjenica da je dlakavost pokazatelj inteligencije mogla navesti da se prestanu brinuti i uklanjati dlake. Liječnik Aikarakudy Alias analizirao je dlakavost ljudi s obzirom na njihovu profesiju, uspjeh u poslu te inteligenciju. Otkrio je kako je oko 45 posto liječnika dlakavije od prosjeka, dok je u ostaloj populaciji takvih oko 10 posto.

Dlake sprečavaju prašinu i ostale nepoželjne čestice da uđu u naše tijelo. Griju nas zimi, ali i štite od sunčevih zraka. Muškarci i žene bez dlačica na tijelu teže se nose s modricama i posjekotinama nego oni s dlakama, a dlačice na nožnim prstima imaju oni s dobrom cirkulacijom.