Iako postoji već gotovo punih 30 godina i jedna je od najstarijih domaćih internetskih usluga, Hašek, odnosno ispravi.me, postao je mega popularan u posljednjih nekoliko godina.

Koristi ga se tijekom studiranja, pisanja završnih radova, poslovnih mailova, novinskih članaka, blog objava…

Njegovu popularnost potvrđuje i podatak da je samo prošle godine pristupilo čak 450 tisuća korisnika i to iz više od 130 zemalja svijeta. Obradilo se 8 milijuna tekstova, a najviše ih je bilo, logično, iz Hrvatske – 83 posto. Ostatak je bio iz susjedne BiH, Njemačke, prenosi Vecernji.hr.

Najčešće se Hašek koristi radnim danima između 9 i 15 sati, putem stolnog računala, a više od 40 posto korisnika mlađe je od 34 godine.

Statistika je, prenosi i Fer.unizg.hr, pokazala i koje to riječi najviše muče Hrvate, odnosno koje većina piše pogrešno.

- Miješaju slova Č i Ć, pa tako pišu če umjesto će, tiće umjesto tiče, mogučnosti, a ne mogućnosti, čemo umjesto ćemo, več, a trebalo bi već i reči umjesto reći.

- Ne ide im baš jednostavno ni IJE i JE, pa tako pišu riješenje umjesto rješenje, slijedeće umjesto sljedeće, promjeniti umjesto promijeniti, primjetiti – primijetiti, djete umjesto dijete…

- Nerijetko ljudi spajaju dvije riječi sa mnom, pa pišu samnom.