Jutros je u Bosni i Hercegovini vrijeme pretežno oblačno, a temperature zraka izmjerene u 07:00 sati iznosile su na Bjelašnici minus jedan, u Sanskom Mostu i Sarajevu nula, Livnu jedan, Bugojnu i Tuzli dva, Ivan Sedlu tri, Gradačcu i Grudama šest, Mostaru i Širokom Brijegu sedam, Neumu 10, a Bihaću 11 stupnjeva, javlja Anadolu Agency (AA).

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno oblačno vrijeme, a lokalno može pasti veoma malo kiše. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između šest i 12, maksimalno do 14 stupnjeva.

U Sarajevu preovladava pretežno oblačno vrijeme, a najviša dnevna temperatura zraka bit će oko sedam stupnjeva.

U nedjelju, većinom će preovladavati umjerena naoblaka. Na sjeveru zemlje i po kotlinama u centralnim i istočnim područjima očekuje se dugotrajna magla ili niska naoblaka. Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između nula i četiri, na jugu zemlje do devet stupnjeva.. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između pet i 11, na jugu zemlje do 14 stupnjeva.

U ponedjeljak, očekuje se pretežno oblačno vrijeme. U Bosni će biti i magle. U večernjim satima kiša se prvo prognozira na području Hercegovine, zapada i sjeverozapada Bosne, a tijekom noći na utorak padaline će se proširiti na cijelu zemlju. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. U noći na utorak vjetar mijenja smjer na sjever. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između nula i pet, na jugu i sjeverozapadu zemlje i do 10 stupnjeva. Najviša dnevna temperatura zraka između sedam i 14 stupnjeva.

U utorak u Bosni i Hercegovini očekuje se pretežno oblačno vrijeme. U nizinama moguća je kiša ili susnježica, a u višim područjima snijeg. U večernjim satima u nizinama u centralnim i istočnim područjima je moguć slab snijeg. Jače padaline su u Bosni. Vjetar u Bosni većinom slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Jak vjetar u Hercegovini i jugozapadnim područjima Bosne. Temperatura zraka većinom između dva i šest, na jugu zemlje od sedam do 11, prognoze su meteorologa Federalnog hidrometeorološkog zavoda Bosne i Hercegovine (FHMZBiH).

U srijedu, u Bosni očekuje se oblačno vrijeme. U Hercegovini većinom sunčano. Oblačnije na sjeveru Hercegovine. Vjetar u Bosni slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između minus dva i dva, na jugu zemlje do šest stupnjeva. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između nula i četiri, na jugu zemlje od šest do 10 stupnjeva.

Bljesak.info