U Bosni i Hercegovini danas će prijepodne prevladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno razvedravanje tijekom dana, naveli su iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH, prenosi Anadolu Agency (AA).

Vjetar slab promjenljivog smjera. Dnevna temperatura od 17 do 23, na jugu do 25 stupnjeva Celzijusovih.

U četvrtak u sjevernim područjima Bosne pretežno oblačno prijepodne. Sunčanije u drugom dijelu dana. U većem dijelu zemlje mala do umjerena naoblaka. Vjetar slab, većinom jugozapadnog smjera. U sjevernim područjima vjetar sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između četiri i osam, na jugu do 13. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 20, na jugu do 23 stupnjeva.

U petak se očekuje naoblačenje koje će uvjetovati kišu u drugoj polovini dana. Padaline su češće na području Krajine, jugozapadne Bosne i Hercegovine. U većem dijelu Bosne lokalno slabija kiša. Vjetar umjerene jačine, povremeno s jakim udarima, južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između četiri i devet, na jugu zemlje do 14. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22.