Kina se uključila u globalni rat protiv Islamske države nakon što su militanti terorističke skupine pogubili jednog od njezinih državljana. I u Kini postoje ekstremističke skupine protiv se zemlja bori. Kineski specijalci upotrijebili su bacač plamena kako bi skupinu islamističkih ekstremista u Kini natjerali da izađu iz svoje jazbine, a tada su ih ustrijelili, piše Mirror.

Kineska elitna postrojba tako je ubila 10 terorista koji su se skrivali u spiljama u zapadnom dijelu kineske pokrajine Xinjiang.

Vjeruje se da se grupa još od rujna skrivala u pećini u Aksu te da su odbijali izaći.

Kineska izvješća tvrde kako su ih specijalci pokušali iz nje istjerati suzavcem, no budući da tako nisu uspjeli, upotrijebili su bacač plamena.

Teroristi su nakon razaranja pećine iz nje istrčali mašući noževima, no u brzoj akciji kineskih specijalaca su ubijeni. U službenom izvješšću navodi se kako su pripadnici elitne postrojbe pronašli teroriste kao što "orao pronalazi svoj plijen".

Kineska vlada kaže kako je suočena s ozbiljnom opasnošću od islamističkih militanata i separatista u rudama bogatoj pokrajini Xinjiang gdje je u nasilju proteklih godina ubijeno više stotina ljudi.