Potpredsjednik Federacije BiH Mirsad Kebo danas je predao Tužiteljstvu BiH novih 1500 stranica dokaznog materijala za predmete koje je već pokrenuo, kao i CD s video snimcima, navodi se u priopćenju iz Kabineta potpredsjednika FBiH Mirsada Kebe.

Na adresu potpredsjednika, navodi se u priopćenju, stiglo  je i pismo podrške bivših pripadnika Vojne policije Trećeg korpusa Armije BiH.

Kako se navodi u priopćenju, pored navedenog pisma podrške Kebo će dati na uvid i mnoge poruke podrške pojedinaca, među kojima je i podrška ef. Beganovića iz Velike Kladuše koji je napadnut prije desetak dana jer je govorio istinu.

Također, potpredsjednik Kebo poduzet će i druge pravne radnje te proširiti spisak pojedinaca i ponovo pokrenuti pitanje pravne odgovornosti svih onih koji se mogu na bilo koji način dovesti u vezu sa političkim ubistvima, priopćeno je.

Istaknuo je da će ponovo pokrenuti pitanje izvještaja o utrošenom novcu od humanitarne pomoći upućenoj BiH.

 - Javnost mora znati tko je taj novac zloupotrijebio i kuda ih je usmjerio - navodi se u priopćenju Mirsada Kebe.

Potpredsjednik se odlučio na ovaj korak na zahtjev mnogih gladnih i nezaposlenih branitelja čiju su poštenu borbu mnogi zloupotrijebili za neosnovanu političku promidžbu i enormno bogaćenje kroz pljačku, priopćeno je.

"Što se tiče prijetnji nekih kriminalaca i ubojica, ustvari kukavica, njemu i njegovoj obitelji", potpredsjednik Kebo je spreman na sve posljedice i ima povjerenje u legalne institucije zaštite. Isto tako, ima i podršku i pomoć svih patriotskih snaga koje su spremne dati i svoje živote za istinu i pravdu.

(Fena)