Zapadnu Virginiju, saveznu državu u SAD-u, pogodila je najveća poplava u posljednjih sto godina. Prema neslužbenim informacijama život je izgubilo 23 ljudi, a spašeno je stotinu onih koji su lakše nastradali u poplavama, prenosi BBC.

Spasilačke akcije će se nastaviti tijekom cijelog vikenda, a vlasti strahuju da će spasioci pronaći još više žrtava kada započnu čistiti RAZRUŠENA područja i pretraživati ruševine.

"Na nekim područjima ove poplave su najgore u proteklom stoljeću", istaknuo je guverner Zapadne Virginije Ray Tomblin.

Iz Nacionalne meteorološke službe poručuju da je u Virginiji u jednom danu pala gotovo četvrtina godišnje količine oborina.

U nevremenu je uništeno više od 100 kuća, a neke su uništene do temelja. Prema procjenama, 66.000 stanovnika je i dalje bez električne energije.

Spasilačke ekipe i vatrogasci nadljudskim naporima pomažu ljudima koji su u strahu od poplave zapeli na krovovima kuća, vrhovima stabala, autima...

Na jednom području je 500 ljudi još uvijek zarobljeno u trgovačkom centru. Vojska će se do njih pokušati probiti izgradnjom alternativnog makadamskog puta.

Izvanredno stanje proglašeno je u 44 od 55 županija u državi. Osim toga, 500 vojnika već je spremno i krenuli su u operaciju spašavanja.