Hrvatski tenisač Ivo Karlović plasirao se u četvrtfinale ATP turnira u Bogoti.

Nakon što je u prvom kolu kao prvi nositelj bio slobodan, visoki Zagrepčanon u susretu 2. kola teže od očekivanoga je svladao 607. igrača svijeta, Kolumbijca Daniela Elahija Galana sa 6:7 (12), 6:1, 6:3 nakon gotovo dva sata igre.

Protiv 19-godišnjeg Kolumbijca, koji je u Bogoti prvi put u karijeri zaigrao na nekom ATP turniru Karlović tijekom čitavog prvog seta nije uspijevao ostvariti pritisak, te nije izborio nijednu loptu za oduzimanje servisa, pa je o pobjedniku odlučivao "tie-break".
 


A u odlučujućoj igri Karlović je izgubio tri poena na svoj servis, dok je u prvih šest servis-gemova izgubio tek dva poena. Treći izgubljeni poen bio je ujedno i koban za prvi set, mladi Galan ga je "probio" na mreži i stigao do neočekivane prednosti. Ipak, u preostala dva seta Karlović je po dva puta oduzimao servis Galanu i spriječio senzaciju.

Karlović, koji je prije dvije godine osvojio turnir u Bogoti, a prošle godine igrao finale, u četvrtfinalu će igrati protiv još jednog veterana, Čeha Radeka Štepaneka.