Nakon što su prodajom Argentinca Gonzala Higuaina Juventusu (90 milijuna eura) zaključili jedan od najvećih poslova u povijesti nogometa, u Napoliju su se našli u velikim problemima kada su napadači u pitanju. Također valja napomenuti kako je na listi za otpis i Manolo Gabbiadini za kojeg je najviše zagrizao Everton.

Ukoliko i 24-godišnji napadač napusti Napulj, predsjednik Aurelio De Laurentiis će krenuti po Nikolu Kalinića, prenosi talijanska Gazzetta. Za usluge Hrvata navodno su spremni izdvojiti vrtoglavih 35 milijuna eura što bi značilo kako bi Kalinić time postao najskuplji hrvatski nogometaš. Rekord i dalje drži Mateo Kovačić koji je 2015. godine iz Intera za 31 milijun eura prešao u redove madridskog Reala.

Talijani prodaju Higuaina i eventualno dovođenje Nikole Kalinića opisuju kao idealan završetak ljetnog prijelaznog roka. Gazzetta se također dotaknula i transfera Marka Roga koji je sada dođao pod upitnik obzirom da je mlada nada, kako kažu, 'potražnjom veće plaće povisila ulog', ali u Napulju i dalje vjeruju kako bi mogli dovesti mladog reprezentativca Vatrenih.