Iskusni napadač Nikola Kalinić više nije igrač Hajduka. Sa zadnjim danom lipnja istekao mu je ugovor sa splitskim klubom, a iz Splita nije stigla potvrda o njegovom produljenju. Mnogi nagađaju kako to vjerojatno znači da će napadač koji je u 36. godini završiti svoju igračku karijeru. Za sada je slobodan igrač, a Hajduk mu se zahvalio posebnim videom.

Kalinić se u Hajduk vratio iz talijanske Verone u zimskom prijelaznom roku početkom prošle godine. Navijači će iz tog razdoblja najviše pamtiti gol protiv Dinama u derbiju u Splitu zahvaljujući kojem je Hajduk ostao u utrci za naslov prvaka do kojeg na kraju ipak nije uspio doći.  

U karijeri je zabio skoro 200 golova

Seniorsku karijeru Kalinić je započeo na posudbama u Istri i Šibeniku odakle je vraćen u Hajduk. U sezonama 2007./2008. i 2008./2009. bio je glavni napadač Bijelih, da bi ga zatim engleski Blackburn kupio za sedam milijuna eura. Za prvu momčad splitskog kluba odigrao je ukupno 111 službenih utakmica te je pritom zabio 51 gol, od čega osam u svom drugom mandatu na Poljudu.

U velikoj karijeri Kalinić, koji je za Hrvatsku zabio 15 golova u 42 nastupa, igrao je i za Milan, Fiorentinu, Dnjipro, Atletico, Romu. S Hajdukom je osvojio dva Kupa u protekle dvije sezone, s Atletico Madridom europski Superkup 2019. godine, a s Dnjiprom je igrao finale Europa lige. Ukupno je za sve klubove i reprezentaciju zabio 189 golova.

Iz Hajduka su povodom isteka ugovora istaknuli njegov profesionalizam: "Vratio se u svoj Hajduk za kojeg nikad nije krio posebnu emociju i čiji grb s ponosom nosi na srcu. Od povratka Nikola je za Bijele odigrao 32 službene utakmice u kojima se osam puta upisao u strijelce te je četiri puta asistirao suigračima za pogotke.

Njegova velika ambicija za uspjehom i maksimalan angažman u nekoliko su navrata pri tom je rezultirala ozljedama koje su ga spriječile da u proteklu razdoblju zaigra u još više utakmica i češće zabija golove, što je njegova najjača igračka odlika.

Posebno ćemo ovom prilikom istaknuti njegov profesionalizam, odnos prema radu i Klubu, koji je uvijek bio bezuvjetan, bez obzira na sva postignuća i veliku karijeru koju je ostvario. Nikola je svojim primjerom najbolji uzor mladim igračima koji su mogli mnogo naučiti od njega."