Nakon teške prometne nesreće, koja se u nedjelju u kasnim poslijepodnevnim satima dogodila u kalesijskom naselju Tojšići, obavljen je očevid kojim je rukovodio Jezdimir Spasojević, dežurni tužitelj Tuzlanske županije (TŽ).

U stravičnom udesu na magistralnoj cesti M4 Tuzla – Zvornik sudarila su se tri putnička automobila. Bilans nesreće je dvoje mrtvih i šestero ozlijeđenih, od kojih jedno teže. Prema službenom zapisniku sačinjenom na licu mjesta, u 16:55 sati sudarili su se Golf 3 i dvije Škode Fabije, navodi 'Dnevni avaz'.

U Golfu je bilo pet osoba - vozač Miralem I., njegov sin Ajdin, kćerka Ajla, supruga Edina i majka Fikreta. Nažalost, život je u ovoj nesreći izgubila supruga Edina, dok je Miralem zadobio ozljede opasne po život.

Za upravljačem jedne Škode bio je Senaid M., čiji je maloljetni sin inicijala M.M. smrtno stradao kao suvozač. U drugoj Fabiji bila je jedna osoba - Miralem M.

Kako je za 'Avaz' kazao Spasojević, još je preuranjeno govoriti što je dovelo do ovog nemilog događaja. Naložene su istražne radnje kojima će biti utvrđene okolnosti koje su izazvale tešku prometnu nesreću.

Inače, sudar u Tojšićima bila je druga tragedija koja je u nepunih 24 sata pogodila Kalesiju, s obzirom da su sinoć u nesreći, koja se dogodila kod mosta 'Sead Džafić', smrtno stradali vozač Golfa 2 Halil Zahirović i suvozačica Asmira Smajić, oboje sa područja općine Kalesija.

Zbog tragično izgubljena četiri života u ponedjeljak je Dan žalosti na području općine Kalesija.