U Bosni i Hercegovini danas će prevladavati pretežno sunčano vrijeme, objavio je Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) BiH, prenosi Anadolu Agency (AA).

Prije podne po kotlinama i uz riječne tokove u Bosni će biti magle. Vjetar slab sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 24 stupnja Celzijusa, na jugu zemlje do 26, a u Sarajevu oko 22 stupnja.

U petak u većem dijelu Bosne prijepodne po kotlinama i uz riječne tokove dosta magle i niske naoblake. U Hercegovini sunčano. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između šest i deset, na jugu zemlje do 15 stupnjeva. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 23 stupnja, na jugu zemlje do 26.

U subotu prijepodne po kotlinama i uz riječne tokove u Bosni sa maglom i niskom oblačnosti. U Hercegovini sunčano. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između pet i devet stupnjeva, na jugu zemlje do 14. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 24 stupnja, na jugu zemlje do 26.

U nedjelju će također prevladavati pretežno sunčano vrijeme. Dio prijepodneva po kotlinama i uz riječne tokove u Bosni će biti magle. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između pet i devet stepeni, na jugu do 14. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 24 stupnjeva, na jugu do 26.