U Bosni i Hercegovini jutros je pretežno sunčano vrijeme. Na istoku Bosne po kotlinama ima magle i niske naoblake.

Temperature zraka izmjerene u 08.00 sati: Bjelašnica 9; Bugojno i Sokolac 11, Ivan-sedlo, Jajce, Sanski Most i Srebrenica 12, Livno 13, Banja Luka 14, Grude, Prijedor i Tuzla 15, Sarajevo i Široki Brijeg 16, Zvornik 17, Bijeljina i Doboj 18, Bihać 19, Gradačac, Mostar i Trebinje 20 stupnjeva Celzijevih.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 942hPa, za 3hPa je veći od normalnog i opada.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH, danas u Hercegovini pretežno sunčano. U Bosni pretežno sunčano prije podne. U drugoj polovici dana jači razvoj oblačnosti će u poslijepodnevnim i večernjim satima u Bosni uvjetovati lokalne pljuskove i grmljavinu.

Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 26 i 31 stupnja Celzijevih.

Prema najavi Federalnog hidrometeorološkog zavoda sutra se u Hercegovini očekuje pretežno sunčano vrijeme, u Bosni pretežno sunčano prije podne.

U poslijepodnevnim i večernjim satima u Bosni se prognoziraju lokalni pljuskovi i slabija grmljavina. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 8 i 15 stupnjeva. Najviša dnevna temperatura zraka između 25 i 30 stupnjeva.

U utorak se u Hercegovini očekuje sunčano. U Bosni sunčanije prije podne. U drugoj polovici dana u Bosni umjeren razvoj oblačnosti. U poslijepodnevnim satima u Bosni se prognoziraju prolazni lokalni pljuskovi koji su najizgledniji u centralnim, istočnim, sjevernim i sjeveroistočnim područjima.

Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 7 i 12 stupnja, na jugu zemlje do 15 stupnjeva. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 25 i 29 stupnjeva.

Za srijedu je u Hercegovini najavljeno pretežno sunčano vrijeme. U Bosni pretežno sunčano prije podne. U drugoj polovici dana jači razvoj oblačnosti u Bosni će uvjetovati jače pljuskove i grmljavinu. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 7 i 12 stupnjeva, na jugu zemlje do 15 stupnjeva. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 25 i 29 stupnjeva.

U četvrtak se u Bosni i Hercegovini očekuje naoblačenje s juga koje će uvjetovati kišu od sredine dana. Jače padaline od poslijepodnevnih sati prema kraju dana. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 10 i 15 stupenjeva, na jugu zemlje do 18 stupnjeva. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 21 i 27 stupnjeva, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.