Evo još nekoliko prednosti koje će vam pružiti samo jedna topla šalica prije spavanja...

Pomaže kod oporavka mišića
Već je više puta dokazano i rečeno koliko je kakao važan kod oporavka mišića, pa se toplo preporučuje nakon treninga popiti šalicu vruće čokolade ili kakaa, jer su puni proteina važnih za regeneraciju mišića i zdravih ugljikohidrata koji će brzo nadomjestiti izgubljenu energiju. A u kombinaciji s mlijekom opskrbit će organizam izgubljenim elektrolitima.

Sprječava prejedanje uvečer
Za kakao vrijedi pomalo smiješno pravilo koje kaže da, iako je kaloričan, uvečer je doista bolje popiti šalicu kakaa nego čaj. To je zato što će vas kalorije iz kakaa malo zasititi pa nećete osjećati potrebu za još jednim obrokom prije spavanja.

Popravlja raspoloženje
Uz prednosti za fizičko zdravlje, topli kakao savršeno djeluje i na našu psihu pa ako se uvečer osjećate rastrzano od cjelodnevnog stresa i treba vam mala pomoć da se opustite i bolje zaspite, popijte šalicu toplog kakaa.

Jača pamćenje
Kakao sadržava puno vrijednih flavonoida koji direktno utječu na bolju funkciju mozga i tako popravlja pamćenje te sprečava pojavu demencije u starosti.

Liječi srce i krvne žile
Ako niste znali, kakao savršen stabilizira krvni tlak, jača žile te tako smanjuje rizike pojave kardiovaskularnih bolesti. Međutim, nemojte ipak zaboraviti da kakao ima šećera pa bi dvije šalice dnevno trebale biti dovoljne da se uz njegovu pomoć izliječite, a ne da dobijete višak kalorija, piše Dnevni avaz.