U emisiji Nedjeljom u dva gostovao je bivši predsjednik Republike Ivo Josipović.

Zbog izbornog neuspjeha svoje stranke 'Naprijed Hrvatska' Josipović će svoju ostavku ponuditi Saboru stranke u srijedu. O njoj će više od tisuću aktivnih članova odlučiti tajnim glasovanjem. Njegova politička budućnost, formiranje nove vlade, kakve su šanse mandatara Tihomira Oreškovića te može li Zoran Milanović ostati na čelu SDP-a, bile su neke od tema emisije.

'Rezultat je loš, ali pitanje je zbog čega. Postojimo tek dva i pol mjeseca i mala smo i nova stranka', tako je Josipović odgovorio na pitanje zašto nije podnio neopozivu ostavku nakon debakla na izborima. 'Nisam politički mrtav, oporavio sam se', kazao je te dodao kako u stranci ipak vlada entuzijazma. Napomenuo je kako mu je smiješno gledati kako se sada priča o reformama koje je on predlagao prije dvije godine.

Josipović smatra kako Tihomiru Oreškoviću treba dati šansu. Smatra kako i u Mostu i u Domoljubnoj koaliciji pokušavaju ograničiti ustavne ovlasti mandatara. 'Nisu oni dobili mandat, to je dobio gospodin Orešković i nije obečavajuće on gleda kako netko drugi sa strane sastavlja vladu', kazao je Josipović. 'Vladajuća grupacija tek kad dobije izbore razmišlja što će i kako će i to nije dobro', komentirao je komentar Bože Petrova da će trebati za usuglašavanje s HDZ-om pola godine, kazao je u Josipović u Nu2.