Od 26. listopada, dana kada su ubijeni sarajevski policajci Davor Vujinović i Adis Šehović, do danas - dogodila su se tri napada na policajce i devet krađa atomobila, potvrđeno je za N1 iz Ministarstva unutarnjih poslova Kantona Sarajevo.

"U period od 20. listopada do danas Upravi policije KS je prijavljeno devet krađa motornih vozila, od kojih je osam vraćeno vlasnicima", izjavila je za N1 glasnogovornik MUP-a KS Suvada Kuldija.

Kada je riječ o napadima na policijske službenike, Kuldija je pojasnila da su u tim kaznenim djelima sudjelovala i dvojica migranata.

"Sprječavanje službene osobe u vršenju službene radnje - bilo je jedno takvo kazneno djelo. I tri kaznena djela napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti. Jedan napad je bio od dva migranta. A u preostala dva kaznena djela dvije osobe su sudjelovala u napadu na policajce", kazala je glasnogovornica sarajevske policije.

Kuldija je potvrdila da su se napadi na policajce u ovom razdoblju dogodili na područjima policijskih Uprava Stari Grad, Novo Sarajevo, Novi Grad i Ilidža.