Ahmed Daqamseh izjavio je da je "vršio svoju dužnost" kada je ubio sedam djevojčica na školskom izletu 1997. jer su ga "ometale i rugale mu se" dok se molio, prenosi Independent.

Pištoljem je ubio sedam djevojčica u dobi od 13 i 14 godina iz Izraela, a ranio je još sedmero ljudi. Pušten je na slobodu nakon odsluženih 20 godina kazne.

Pati od antisocijalnog poremećaja

Nikada nije pokazao pokajanje te je na sudu izjavio da ih je ubio jer su ga ometale i rugale mu se dok se molio.

Kasnije je sud utvrdio da pati od antisocijalnog poremećaja te je tako izbjegao smrtnu kaznu, ali je osuđen na doživotnu zatvorsku kaznu, što u Jordanu iznosi 25 godina.

"Izraelci su 'ljudsko smeće'"

Prema Associated Pressu, Daqamseh je stigao kući u petak i novinarima rekao da su Izraelci "ljudsko smeće".

Nakon masakra, tadašnji kralj Jordana Hussein otišao je u Izrael kako bi izrazio sućut obiteljima žrtava. Ubojstvo je izazvalo šok u cijelom svijetu.

Većina jordanskih političara lobirala je za ranije puštanje Daqamseha te je 2013. godine 110 od 150 članova parlamenta potpisalo peticiju u njegovu korist.
 

"Da Židov ubije Arapa, država bi mu podigla spomenik"

U 2011., tadašnji ministar pravosuđa Hussein Mjali izazvao je skandal kada je zatražio rano puštanje Daqamseha, proglasivši ga "junakom" koji ne zaslužuje život u zatvoru. "Da Židov ubije Arapa, njegova bi mu zemlja podigla spomenik", tada je izjavio.

Daqamseh je opetovano poricao da je počinio ikakav zločin. Rekao je da bi ga trebalo osloboditi jer je jednostavno vršio svoju nacionalnu i religijsku dužnost kada je pobio djecu.

Neki stanovnici Jordana, oni koji se protive vladinoj suradnji s Izraelom, smatraju Daqamseha junakom. (index.hr)