U razgovoru za "Dnevni avaz" saborski zasutpnik MOST-a, Nino Raspudić, govori o svojoj incijativi da se Željko Komšić proglasi "personom non grata" u Hrvatskoj, aktualnoj političkoj situaciji u BiH, položaju Hrvata u BiH, odnosima Bošnjaka i Hrvata te lokalnim izborima u Mostaru.

"Odnose Bošnjaka i Hrvata ne pogoršava moj zahtjev, već ih pogoršava politika preglasavanja Hrvata, točnije nametanja političkih predstavnika malobrojnijem narodu. Čemu to vodi? Jesu li tri prevare sa Željkom Komšićem ojačale BiH, produbile kod Hrvata privrženost njoj? Donijeli išta dobro Bošnjacima? Promjena Izbornog zakona, koja bi osigurala da brojniji narod neće određivati „predstavnike“ malobrojnijem, ne bi bila gubitak za BiH, već dobitak, učinila bi je pravednijom, stabilnijom i jačom. Unitaristi i njihova maskota Željko Komšić, jednako kao i separatisti, njihovo naličje, uništavači su BiH, a ja joj želim stabilnost na temeljenu na ustavnim osnovama kao preduvjet za napredak", rekao je Raspudić odgovarajući na pitanje o inicijativi da Željko Komšić bude proglašen personom non grata u Hrvatskoj. 

Raspudić je ponovio kako je dobro što su održani izbori u Mostaru, ali je naglasio kako Mostar nije 'grad-slučaj'. 

"Pa, uz sve što su preturili preko glave, tolikih ratnih trauma, činjenice da su najveći taoci ukupnog neriješenog stanja u BiH, da više od desetljeća nisu imali izbora, ljudi u Mostaru se sve vrijeme začuđujuće normalno ponašaju. Zamislite da je jedan Pariz ili New York deset dana bez prave vlasti, a ne toliko godina, izbio bi rat svih protiv svih. Mostar ima golemi potencijal, nadam se da će se svi izabrani politički akteri u gradu sada konačno fokusirati na komunalne probleme, očistiti, srediti grad, raditi na njegovom razvoju, početi rješavati konkretne probleme građana, a međunacionalno 'nosanje' ostaviti višim razinama vlasti", poručio je ovaj Mostarac sa zagrebačkom adresom. 

Osvrnuo se i na iluzije bošnjačke politike u vezi SAD-a, te poručio kako Biden neće promijeniti stav prema BiH, te kako Amerika neće rješavati probleme tako što će zadovoljiti nacionalističke ideje bošnjačke političke elite.