S blagodatima meda na zdravlje je većina upoznata, svako domaćinstvo ima makar jednu teglicu, ali što postižete ako pratite instrukcije naših starijih i zaista uzimate jednu žličicu svako jutro? Obzirom da sve veći broj ljudi izbacuje beli šećer iz prehrane, popularnost meda je počela rasti, piše B92.

Nutricionisti savjetuju da ga dodajete u zobene kaše, ali i u ostale zdrave specijalitete. Idealna je alternativa šećeru, a potpuno je prirodan.

Ako već niste odlučili da ga u tolikoj mjeri uvrsite u prehranu, onda bi svakako trebalo razmisliti o jednoj žličici meda svakog dana – ova jednostavna rutina ima brojne benefite za naš organizam.

Na prvom mjestu redovna konzumacija meda ojačava vaš imunološki sustav, ali to je samo jedno od niza blagotvornih djelovanja ove namirnice. Evo kako još med može utjecati na naše zdravlje:

Med poboljšava cirkulaciju i jača snagu srca i poboljšava srčani ritam. Uz to on poboljšava probavu i obnavljanje tkiva, a potpomaže i obnavljanje krvnih elemenata. Med ima antibakterijsko djelovanje, poboljšava otklanjanje toksičnih tvari iz organizma, a djeluje i protiv stresa.