Hrabrost rijetko viđenu u njegovim godinama pokazao je 11-godišnji Nikola Vlajković iz Gračaca kod Vrnjačke Banje u Srbiji kada je, nakon prometne nesreće u Grčkoj, iz gorućeg automobila spasio svoju jednogodišnju sestru Lenu.

Kako prenosi portal Mondo.rs, na cesti u blizini ljetovališta Paralia na istoku Grčke, u automobil njegovih roditelja brzinom od 240 kilometara na sat zabio se džip. Od siline udara automobil se zapalio.

Dok su roditelje iz smrskanog vozila izvukli njihovi prijatelji, mali Nikola nije ni sekunde dvojio već je iz automobila izvukao svoju sestricu spasivši joj život doslovce u zadnji tren.

Naime, nekoliko sekundi kasnije njihov je automobil eksplodirao.

"Nisam razmišljao o sebi, sestra je bila vezana na stražnjem sjedalu, nije ju imao tko spasiti. Odvezao sam je i izvukao kroz prozor. Samo par sekundi nakon što sam je sklonio, auto je eksplodirao", ispričao je hrabri dječak.

Par sekundi nakon što je Nikola izvukao sestru, vozilo je eksplodiralo

Njihov otac u prvi mah nije znao što je s djecom.

"Mislili smo da su izgorjeli, tražili smo ih po zgarištu, dok se Nikola, nekih tristo metara od mjesta nesreće, nije oglasio", kazao je Darko Vlajković.

Jednogodišnja djevojčica još je pod stresom, otac ima lakše ozljede kralježnice, dok je majci teže ozlijeđena ključna kost.

Liječnici koji su ih zbrinuli kažu kako u svojoj praksi nisu upoznali hrabrijeg dječaka.