Nevjerojatni iznosi okreću se u "on-line" trgovini, koja je, usprkos brojnim skepticima i potencijalnim rizicima postala prvi izbor stotine milijuna ljudi širom svijeta.

Jer, više nije važno gdje se nalazite, šta želite kupiti, kao ni to gdje se nalazi prodavač ili "internet dućan". Sve je dostupno na "klik mišem", praktički ne postoji usluga ili artikl koji nećete pronaći na nekom od stotina web shopova.

Posebno su posljednjih godina popularni kineski web shopovi, koji po doista nevjerojatno niskim cijenama nude sve što vam treba, baš kao i ono što vam ne treba, ali ćete kupiti jer je kronično - jeftino.

Tako je na pitanje iz naslova odgovor potvrdan, da, moguće je u samo sedam minuta zaraditi milijardu američkih dolara. To je 11. studenog uspjelo jednom od najpopularnijih kineskih web shopova koji se nalazi na adresi Alibaba.com i navedenog dana je u kasu spremio ovaj nevjerovatni iznos, piše Zimo.

Upravo je 11. studenog jedan od najpopularnijih datuma za "on-line" kupovinu, iako je inicijalno zamišljen kao Dan samaca u Kini, s vremenom je disperziran na cijelu planetu i web shopovima donosi ekstremne zarade.

Tako je Alibaba oborila prošlogodišnji rekord, ove godine je ukupni prihod iznosio 17,7 milijardu dolara, dok je lani prihod iznosi 14,3 milijarde dolara.