Na temelju Zakona o ministarskim, vladinim i drugim imenovanjima Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", br. 12/03, 34/03 i 65/13), članka 66. stavak 1. Zakona o zdravstvenoj zaštiti ("Službene novine Federacije BiH", br. 46/10 i 75/13), a u vezi sa člankom 20. Statuta Doma zdravlja "Rama", Pravilnika o izmjenama Pravilnika o uvjetima glede vrste završenog fakulteta zdravstvenog usmjerenja koje moraju ispuniti osobe koje konkuriraju za ravnatelja zdravstvene ustanove ("Službene novine Federacije BiH", br. 10/12, 15/13, 90/13, 83/15, 22/16, 77/17) u predmetu raspisivanja javnog natječaja za izbor i imenovanje ravnatelja, Upravno Vijeće Doma zdravlja "Rama", na sjednici održanoj 30.01.2023. godine, donijelo je Odluku kojom raspisuje

J A V N I   N A T J E Č A J
ZA IZBOR I IMENOVANJE RAVNATELJA
DOMA ZDRAVLJA "RAMA"
 
Objavljuje se javni natječaj za izbor i imenovanje ravnatelja DOMA ZDRAVLJA "RAMA"

I. Naziv pozicije

Ravnatelj Doma zdravlja "Rama"

II. Opis pozicije

U skladu sa odredbama članka 68. Zakona o zdravstvenoj zaštiti ("Službene novine Federacije BiH", br. 46/10 i 75/13), obavlja poslove definirane u članku 28. Statuta Doma zdravlja "Rama"

III. Mandat

Mandat ravnatelja traje 4 (četiri) godine. Po isteku mandata ista osoba može, na osnovu javnog natječaja, ponovno biti imenovana za ravnatelja Doma zdravlja "Rama", ali najviše za još jedno mandatno razdoblje.

IV. Uvjeti za kandidate

A) Opći uvjeti

da je državljanin Bosne i Hercegovine,
da se na njega ne odnosi član IX. 1. Ustava Bosne i Hercegovine.
 
B) Posebni uvjeti

Kandidat za poziciju ravnatelja Doma zdravlja "Rama" pored uvijeta iz točke IV. A), ovog natječaja, mora ispunjavati i sljedeće posebne uvjete predviđene člankom 66. stav 6. Zakona o zdravstvenoj zaštiti ("Službene novine Federacije BiH", br. 46/10 i 75/13), kao i odredbom članka 24. Statuta Doma zdravlja "Rama":

- VSS - završen medicinski fakultet ili stomatološki fakultet odnosno farmaceutski - biokemijski fakultet i jednu od specijalizacija iz okvira djelatnosti Doma zdravlja. Ukoliko se u domu zdravlja pruža specijalističko-konzultativna zdravstvena zaštita sukladno članku 39. Zakona o zdravstvenoj zaštiti ("Službene novine Federacije BiH", br. 46/10 i 75/13) ravnatelj može biti i osoba sa specijalizacijom iz oblasti specijalističko-konzultativne zdravstvene zaštite koja se pruža u Domu zdravlja

- da ima radno iskustvo od najmanje 5 (pet) godina u struci,
- da posjeduje znanje iz zdravstvenog menadžmenta,
- da dostavi Program rada i razvoja Doma zdravlja "Rama" za mandatni period,
- da nije kazneno kažnjavan.
 
V. Potrebni dokumenti

Uz prijavu na javni natječaj, kandidati su dužni dostaviti dokaze o ispunjavanju općih i posebnih uvijeta iz točke IV. A) i B) ovog natječaja.

Dokazi o ispunjavanju općih uvijeta iz točke IV. A) su sljedeći:

- uvjerenje o državljanstvu ne starije od šest mjeseci,

- ovjerena izjava da se na njega ne odnosi član IX. 1. Ustava Bosne i Hercegovine,
 

Dokazi o ispunjavanju posebnih uvijeta iz točke IV. B) su sljedeći:

- diploma medicinskog fakulteta, ili stomatološkog fakulteta odnosno farmaceutskog biokemijskog fakultet i uvjerenje o položenom specijalističkom ispitu,

- potvrda o radnom iskustvu od najmanje 5 (pet) godina u struci,

- dokaz o posjedovanju znanja iz zdravstvenog menadžmenta: certifikat o obavljenoj edukaciji iz zdravstvenog menadžmenta,

- urađen program rada i razvoja Doma zdravlja "Rama",

- uvjerenje o nekažnjavanju,

- uvjerenje da se protiv kandidata ne vodi kazneni postupak.

VI. Rok za podnošenje prijava

Rok za podnošenje prijava je 15 dana od dana objavljivanja javnog natječaja.

Prijave kandidata sa dokazima dostavljaju se osobno ili preporučenom poštom na adresu:
 
DOM ZDRAVLJA "RAMA"
Splitska bb
88 440  Prozor - Rama
sa naznakom
"Prijava na natječaj za izbor i imenovanje ravnatelja
Doma zdravlja "Rama" - ne otvarati"
 
Na poleđini koverte navesti ime i prezime podnositelja prijave, adresu i kontakt telefon.

 
VII. Objavljivanje javnog natječaja

Javni natječaj će biti objavljen u "Službenim novinama Federacije BiH", Dnevnom listu i web stranici Doma zdravlja "Rama".

Javni natječaj ostaje otvoren 15 (petnaest) dana od dana objavljivanja.

Neblagovremene i nepotpune prijave neće biti uzete u razmatranje.


VIII. Ostale napomene

Nakon završene procedure izbora i imenovanja ravnatelja Doma zdravlja "Rama", prijave i dokumentacija se neće vraćati kandidatima koji su aplicirali na ovaj javni natječaj.

Osobni podaci o kandidatima javnog natječaja su tajni i mogu se prikupljati i obrađivati samo u skladu sa odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka ("Službeni glasnik BiH", br. 49/06, 76/11 i 89/11).

U roku od trideset (30) dana od dana donošenja odluke o imenovanju ravnatelja, svi kandidati javnog natječaja će biti pismeno obaviješteni.

Natječaj je preuzet iz drugih izvora oglašavanja. Služba za zapošljavanje HNŽ/HNK ne odgovara za navode iz natječaja, izmjene i dopune za vrijeme trajanja natječaja, niti za greške nastale prilikom prenošenja teksta natječaja.

Natječaj je objavljen na oglasnoj ploči i  na www.szzhnz-k.ba Službe za zapošljavanje HNŽ-HNK