Za problem neugodnog mirisa obuće koji se posebno javlja tijekom toplih ljetnjih dana, Panasonic je osmislio uređaj koji efikasno djeluje noću.

Panasonic MS-DS100 je uređaj koji "napada" isovalerinsku kiselinu koja je prirodni uzrok neugodnog mirisa stopala, a koji stvara jedna od milijuna bakterija koje žive na ljudskom tijelu Staphylococcus epidermidis.

Uglavnom bezazlen patogen koji kolonizira ljudsku kožu kako bi preživio, a zajedno sa Staphylococcus epidermidisom uzrokuje miris znoja kada stupi u interakciju s aminokiselinom poznatom kao leucin, koja se oslobađa kada se pojavi znoj na stopalima.

Uređaj MS-DS100 se stavlja u unutrašnjost obuće i pomoću jona koje u Panasonicu nazivaju "nanoe X", elektrostatičnih atomiziranih vodenih čestica koje ispuštaju 4,8 bilijuna hidroksil (OH) radikala po sekundi koji reaguju s hidrogenom (vodikom) u česticama koje uzrokuju neugodan miris i neutralizira ih.

Dovoljno je uključiti uređaj i gurnuti ga u obuću, nakon čega slijedi širenje jona. Proces traje pet, odnosno sedam sati za "najuporniji miris",

Prodaja uređaja počinje u Japanu 20. rujna, a cijena još nije poznata.