Tri osobe uhićene s područja Jablanice uhićene su u ponedjeljak tijekom operativne akciji Federalne uprave policije (FUP) zbog neovlaštene proizvodnje i stavljanje u promet opojnih droga.

Akcija, kodnog naziva ''Plaža'', realizirana je po naredbi Općinskog suda u Konjicu, te pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ),

''U sklopu navedene akcije, lišena su slobode tri lica sa područja općine Jablanica, inicijala K.D. (1993. god.), M.D. (1970. god.) i Ž.J. (1983. god.)'', priopćeno je iz FUP-a.

Također su izvršeni i pretresi na tri lokacije, prilikom čega je, navode, pronađeno i oduzeto cca. jedan kilogram opojne droge ''Cannabis'' koja je bila pripremljena za dalju prodaju, više od 70 komada stabljika opojne droge ''Cannabis'' u fazi sušenja, pribor za drobljenje, vojno vatreno naoružanje, mobilni telefonski aparati i SIM kartice.

''Osobe lišena slobode su privedena u službene prostorije Federalne uprave policije radi kriminalističke obrade, nakon čega će u zakonskom roku biti predata uz Izvještaj o izvršenom kaznenom djelu, nadležnom tužiteljstvu'', priopćeno je iz FUP-a.