Izraelska vojska je priopćila da je ratnim avionima gađala dom čelnika Hamasa u Gazi. Objavila je videosnimku na kojoj se vidi velika eksplozija, koja navodno prikazuje uništenje kuće Ismaila Haniyeha, piše CNN.

Haniyeh već nekoliko godina nije stacioniran u Gazi te od 2019. živi na relaciji Katar-Turska. Haniyehu su godinama mnogi Palestinci prigovarali zato što vodi udoban život daleko od Gaze, navodi Times of Israel. Prije Hamasove pobjede protiv Fataha, na palestinskim izborima 2006. godine, Haniyeh nije bio istaknuti član vodstva te terorističke skupine. No nakon izborne pobjede počeo je rasti njegov ugled.
 


Imenovan je premijerom Palestinske samouprave u Pojasu Gaze, a njegovo je bogatstvo brzo poraslo zahvaljujući kontroli koju su on i drugi ministri u Hamasovoj vladi vršili nad gospodarstvom Gaze i porezima koje su ubirali na robu uvezenu iz Egipta. Visoki dužnosnici Hamasa, uključujući Haniyeha, naplaćivali su porez od 20 posto na svu trgovinu koja prolazi kroz tunele, prema izvješću na Ynetu, izraelskoj medijskoj web stranici.