Izraelski premijer Benjamin Netanyahu izjavio je da bi bilo bolje suprotstaviti se Iranu prije nego poslije, dodavši da je Izrael ipak protiv takve konfrontacije.

"Iranska Revolucionarna garda u posljednjim mjesecima opskrbljuje Siriju unaprijeđenim oružjem da nas napadne i na bojnom polju i iznutra, uključujući napadačke dronove, rakete zemlja-zemlja i iranske protuavionske rakete koje će prijetiti zrakoplovima zračnih snaga", rekao je Netanyahu na početku redovne sjednice Vlade Izraela, prenijeli su izraelski mediji.

"Mi smo odlučni da se otvoreno suprotstavimo iranskoj agresiji u ranim fazama, čak i ako to podrazumijeva konflikt. Bolje je prije nego kasnije", dodao je Netanyahu, upozorivši da će nacije koje nisu voljne da djeluju na vrijeme protiv ubilačke agresije kasnije platiti mnogo veće cijene.

Izraelski lider je rekao da njegova zemlja "ne želi eskalaciju ali je pripremljena za svaki scenarij", prenosi Beta.

Rekao je kako je sastanak s predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom, najavljen za srijedu, "posebno važan u svjetlu napora Irana da se učvrsti u Siriji".

Navedeno je da će njih dvojica razgovarati o "situaciji u regiji".

Netanyahu i Putin su o Siriji razgovarali u ponedjeljak i dogovorili su se da se sretnu što je moguće prije.

Kasnije tog dana Netanyahu je na konferenciji za novinare prenošenoj preko televizije otkrio dokumente za koje je rekao da dokazuju da je Iran, strateški partner Rusije, lagao o svom nuklearnom programu prije nego što je potpisao sporazum s velikim silama 2015. godine.