Amerika za Rusiju ima riječi hvale, te najavljuje poboljšanje odnosa.

Naime, ruski šef diplomacije Sergey Lavrov je izjavio kako je američki predsjednik Donald Trump racionalna osoba koja želi razvijati odnose s Rusijom.

U intervjuu za španjolski list "El Pais", Lavrov je istaknuo da je Trump u nekoliko navrata isticao kako je spreman razvijati odnose sa službenom Moskvom.

Korisno imati dobre odnose s Rusijom

"Iako su za njega interesi SAD-a na prvom mjestu, ipak razumije da je za Amerikance korisnija stabilna i predvidiva suradnja s Rusijom, umjesto vođenja trajnih sukoba", kazao je Lavrov.

Na pitanje o odnosima Rusije i Izraela u Siriji, istaknuo je da izraelska strana ponekad ne izvršava svoje obveze u vezi sa slanjem upozorenja ruskoj vojsci tijekom vojnih operacija.

Podsjetio je da su se ruski vojnici u ožujku prošle godine našli u životnoj opasnosti kada su izraelski avioni bombardirali Palmiru te dodao da je Rusija upozorila Izrael da takve akcije mogu izazvati tragične posljedice.

Naglasio je da, usprkos upozorenjima, izraelska vojska i dalje nastavlja s zračnim napadima.

Sastanak u Argentini

U međuvremenu, američki predsjednik Donald Trump je izjavio da se s predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom vjerojatno neće sastati ovaj tjedan Parizu kao što je ranije bilo planirano, javlja Anadolija.

U obraćanju novinarima u Bijeloj kući, Trump je kazao da će se njih dvojica sastati krajem mjeseca na Samitu G-20 u Argentini.

"Nisam siguran hoćemo li imati sastanak u Parizu. Vjerojatno nećemo", rekao je američki predsjednik.

Dodao je da će se s Putinom sastati na marginama samita u Argentini.

Yury Ushakov, pomoćnik ruskog predsjednika, ranije je novinarima kazao da će se Putin sastati s američkim predsjednikom Trumpom 11. studenog u Parizu tijekom obilježavanja 100. godišnjice okončanja Prvog svjetskog rata.