Američki kupci su već obaviješteni o nemilom događaju zbog kojeg im neće biti isporučen skupocjeni automobile.

Niti nekoliko sati nakon što je s broda Felicity Ace odaslan poziv u pomoć se ne zna sudbina broda i stvari na njemu.

Nakon zadnje jutrošnje vijesti prema kojoj je helikopter portugalske mornarice spasio i evakuirao na sigurno svih 22 člana posade, brod je po svemu sudeći prepušten sudbini i požaru koji ga je zahvatio.

U međuvremenu se nije uspio doznati uzrok požara, ali je poznato koji je teret brod prevozio. Na dvjestometarskom brodu je čak 2.500 automobila, od čega je čak 1.100 Porschea.

"Velik broj naših automobila je među teretom. U kontaktu smo s brodovlasnikom i detalji o ukrcanim automobilima su poznati. Klijenti koje je pogodio ovaj incident će biti obaviješteni od strane dilera“, izjavio je glasnogovornik Porschea Luke Vandezande za Autoblog.

Vandazande je potvrdio kako je na brodu 1100 Porschea od ukupno 2500 automobila, te savjetuje svim kupcima da kontaktiraju matične prodajne salone kako bi dobili točne i pravovremene informacije.

VWVortex.com je objavio kako je ovaj brod već duže vrijeme prevozi automobile VW koncerna. Također, brojni kupci Volkswagenovog modela ID.4 kažu da dostupne informacije sugeriraju kako su njihovi automobili upravo na tom brodu.

Podsjetimo, Felicity Ace je plovio iz Emdena u Njemačkoj, a na odredište na Rhode Islandu je trebao stići 23. veljače. SOS signal je odaslan rano ujutro iz područja nedaleko otoka Faial u Azorskom otočju. U pomoć brodu koji se nalazi nasred Atlantika stigla je portugalska mornarica te obližnja četiri teretna broda. Pretpostavlja se kako će brod biti otegljen do najbliže luke te potom ići u otpis zajedno s teretom.

Ovo nije prva ovakva nesreća broda koji je prevozio vozila VW koncerna. 2019. godine je blizu obale Brazila požar zahvatio brod Grande America s preko 2.000 Audija i Porschea. Brod je prevozio i četiri posebna primjerka Porschea 911 GT2 RS koji su uništeni u požaru. Porsche nije odlučio kupce obešteti financijski već je nanovo pokrenuo proizvodnju i sklopio četiri primjerka.